TIE betrokken bij workshop social media op Kaderdag International Solidariteit-FNV

Op woensdag 13 juni organiseert de FNV de Kaderdag Internationale Solidariteit. Op deze dag komen de kaderleden van de verschillende vakbonden bij elkaar om hun ervaringen in internationale vakbondsprojecten uit te wisselen, van elkaar te leren en oplossingen te bedenken voor herkenbare problemen. Kortom een dag om geïnspireerd te raken over vakbondswerk in internationaal perspectief! In samenwerking met FNV organiseert TIE-Netherlands deze dag een workshop over “Internationaal vakbondswerk via social media.

Veel kaderleden zijn al actief op “social media sites”. Via pagina’s als hyves, facebook en twitter houden we contact met vrienden, familie en kennissen in Nederland en soms ver daarbuiten. Deze, en andere, sites bieden echter ook interessante nieuwe mogelijkheden voor internationaal vakbondswerk. In de workshop zullen we die verschillende mogelijkheden bespreken via praktische voorbeelden uit verschillende internationale vakbondsprojecten. Hierbij zullen verschillende kaderleden vertellen hoe ze van het internet gebruikt hebben gemaakt in internationale uitwisselingen. Als je zelf ervaringen hebt wordt je ook van harte uitgenodigd die met ons te delen. Bovendien is er uitgebreid de gelegenheid om te oefenen via aanwezige laptops, iPads en smartphones. Kortom, het wordt een interactieve workshop die bedoeld is voor zowel kaderleden die al ervaring hebben, als kaderleden die nog geen of weinig ervaring hebben met ‘social media’ en internationaal vakbondswerk. Als je zelf een laptop, iPad of smartphone hebt: neem die dan mee!

Workshop wordt gegeven door: Marten van den Berge (TIE Netherlands), Jack Bos (FNV Bondgenoten), en Orsan Senalp (kaderlid FNV Bondgenoten).

Wanneer: woensdag 13 juni.

Waar: Conferentie Centrum Het Veerhuis, Nijemonde 4,  3434 AZ Nieuwegein.

Tijd: Van 13.30 – 15.45

Schrijf je op tijd in via Renate Breg: r.breg@bg.fnv.nl -> En wees er snel bij want voor deze workshop is er een maximum van 25 personen.

LET OP! Alle workshop op de dag Kaderdag Internationale Solidariteit zijn alleen toegankelijk voor (kader) leden van de verschillende FNV Bonden!

Zie hier de officiële uitnodiging + routebeschrijving van de FNV:

 
Bijlage Grootte
Programma Kaderdag Internat Solidariteit FNV-bonden 13 juni 2012.pdf 267.43 KB
Advertisements
This entry was posted in De Nieuwe Vakbeweging, international solidairty, p2p, Sociale media. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s