Vanuit Polder Model naar Zolder Model

09.07.2014

De rechten en meningen van de arbeidersklasse in de Nederland zijn in de laatste decennia naar de zolder gestuurd, samen door de rechtse en de rechter-links politici. De politiek klasse wie ook op de stuur kamer van de grootste vakbonden onder control houdt, leidde de arbeiders naar buiten de speeltuin toe. De mainstream-links of sociale democraat partijen in Nederland, net als in andere landen, hebben de rechtse neoliberaal filosofie geadopteerd. En, dit gebracht de hele once upon a time sterkte vakbeweging onder de mercy van de neoliberaal markt-machine.

Natuurlijk een van de hoofd regels van de machine was ‘geen sterk vakbonden’, en dit betekent geen mercy voor de arbeidersklasse. De top managers die leid niet alleen de Arbeiders’ Partij, PvDA, maar ook de grootste organisaties van de arbeiders zelf, vakbonden hebben dat geloven. Daarom vandaag, zo als de PvDA, de vakbeweging zelf loopt door een suïcidaal en rommelige politieke passage. Ze maakte kapot de bodem waarop ze zich moeten staan zijn. Op de individueel niveau, dat misschien maak niet zo veel uit voor de politieke elite, al zijn eigen toekomst goed gedacht en bewaard, ze altijd weten om hoe te zich zorgen.

Nu er is de nieuwe vakbeweging, georganiseerd en gedesignd door het zelfde Zolder team. In de tijd van de digital zelf-empowerment, sociale media opstandingen, Occupy, Indignados and Chapullers, we weet dat elke individueel, mannen, wrouwen, jongeren, werknemers kunnen zelf-leren, kennis opzoeken, initiatief nemen, actie voeren, discussiëren, mening vormen en met anderen altijd en in het real time kunnen samen komen en organiseren. Mensen kan samen sterker zijn, dan wie willen ze be-stuuren. Versterking vanuit de bodem, vakbonden en andere organisaties als vakbonden zou kunnen gedragen veel meer maatschappelijk, dan ze doen nu.

Bijna geen vakbondsleden geven aan zijn de paginas van zijn vakbonden op de sociale media geen alleen maar een ‘vind ik leuk’. Wat beteken dat? Verzien je je nu een ‘vakbond’ die heeft honderden duizend of miljoenen ‘leden’ bijna geen betrokkbaarheid, ze voel niks voor elkaar.. Er zijn vrije arbeid van de vrijwilligers, kaderleden, betaalde arbeids van de over gewerkt organizers, en bestuurders. Maar de Imago is nog steeds… niet leuk? Als maatschappelijke organisaties doorzetten de geld van verzameld van zijn leden om make-up en marketing deskundigen om de sociale media beleids te vormen of uit te voeren om de vakbonds Imago redden, of en succesvolle privatizerrer van de AMC als de hoofd van de Personeel en Organisatie verplaatsen, dan dit zou de natuurlijk resultaat zijn. Waarom bijna iedereen die werkt voor de vakbonden moten een stomme marketing achtergrond hebben? ‘Vakbonden’ zijn geen corporaties, toch? Voraal in deze historisch-slechte tijden waarin kapitalisme en hun marketing ideologie gaan door zijn grootste crisis en kruipen op de grond. Het blijk uit dat het sommige mensen willen ze harde geloven niet laten gaan, voor alle kosten? als de kosten niet betaald door ze.

In plaats van worden gebruikt zijn en versterkkeren de stomme suicidaal politiek van de zelf-denkers en doeners, de tijd is gekomen voor de mensen, de arbeidersklasse ze eigen verantwoordelijk en initiatief op zijn handen nemen in elke gebied van zijn leven. Wij moeten onze eigen organisaties terug krijgen met hooge kwaliteit bodem initiatieven, en met deelneming in politiek op elke niveau, van uit de lokaal tot globaal. Anders, de oude vakbond gebouwen en kantoren gaan verdwijnen in de mist, de organisaties gaan weg, en dan moeten we, de arbeiders, ze hellemaal op nieuw bouwen.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s